OLEMME JOHTAVA
YHTEISKUNNALLISEN
MARKKINOINNIN ASIANTUNTIJA,
JOHON OVAT VUOSIEN SAATOSSA LUOTTANEET
LUKEMATTOMAT ERI JÄRJESTÖT, LIITOT
SEKÄ ORGANISAATIOT.

Shampoo lisää 41% tuuheutta sekä 38% heleyttä ja suklaapatukka palauttaa todellisen minuutesi. Kaupallinen mainonta liioittelee ja pelaa mielikuvilla, mutta harvaa se häiritsee. Yhteiskunnallisessa markkinoinnissa asiat ovat kuitenkin toisin.

Kansalaisjärjestöt, eturyhmät, puolueet tai aktiivit kansalaiset reagoivat, mikäli viesti tuntuu viherpesulta tai vääristelyltä. Media tarttuu yhteiskunnallisiin teemoihin ja kilpailijat vastaavat disinformaatiolla. Suklaapatukka ei nouse lööppeihin, mutta yhteiskunnalliseen kampanjaan kohdistuva julkinen ryöpytys voi olla kovaa, joskus tarkoitushakuistakin.

Sosiaalinen media tekee markkinoinnin hallittavuudesta yhä haastavampaa. Samalla sosiaalisen median kuratointi, eli halutun keskusteluaiheen hyvä ylläpito, on kuin tehty yhteiskunnallisen markkinoinnin käyttöön.

Järjestömaailman tuntemus, yhteiskunnan ymmärrys ja luova osaaminen tekevät meistä sinulle hyvän kumppanin, alati muuttuvassa viestintäympäristössä.

RAUTA – YLI 30 VUOTTA
YHTEISKUNNALLISTA MAINONTAA

HALUATKO LUKEA LISÄÄ
AJATUKSISTAMME?

ASIAKKAITAMME

 • Rana Plaza
 • Bangladesissä 24.4.2013 tapahtununeessa Rana Plazan vaatetehtaan sortumisessa kuoli 1138 ompelijaa ja 2515 loukkaantui.

  Kansainväliset vaatejätit olivat luvannet maksaa korvauksia Rana Plazan tehdasonnettomuuden uhreille. Aikaa oli kulunut jo yli kaksi vuotta, mutta suurin osa korvauksista oli edelleen suorittamatta. Eri puolilla maailmaa toteutettiin vetoomuskampanja, jolla luotiin painetta kansainvälisiä vaateyhtiöitä kohtaan. Kampanja tuotti tuloksia ja viimein 08.06.2015 kaikki luvatut korvaukset oli maksettu.

  Suomessa toteutimme sosiaaliseen mediaan keskittyvän vetoomuskampanjan. Mainosten ennakkotestaus eri kohderyhmillä ja tulosten pohjalta optimoidut viestit tuottivat loistavat tulokset. Viestien räätälöinnit ja sisällön painotukset kohderyhmittäin toivat hyvän tuotos/panos -suhteen. Kampanjan ROI oli erinomainen.

 • KK_RanaPlaza_Isa_ja_tytar
 • Tietoala_FB_mainokset_111115
 • Tietoala_FB_mainokset_111115
 • Tietoala_FB_mainokset_111115
 • Piinapenkki kiertue
 • Akavan Erityisalat halusi ennen eduskuntavaaleja nostaa julkiseen keskusteluun työhyvinvointiin, hyvään julkiseen hallintoon sekä nuoriso-, liikunta ja kulttuuripalveluihin liittyvät eduskuntavaalitavoitteensa.

  Kampanjan taktisina tavoitteina oli liiton aktiivinen näkyminen sekä jäsenistön osallistaminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

  Kulmakiviksi nostettiin sosiaalisen median kanavat ja kumulatiivinen vaikuttaminen, jolla mediatehoa nostettiin ilman suurta mediabudjettia. Keskipisteenä oli Piinapenkki.fi –sivusto, jonka kautta kampanjaan osallistuminen oli helppoa.

  Loppuhuipentumana toimi Piinapenkki-kiertue, jossa kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat olivat yhteisissä tenteissä vastaamassa yleisökysymyksiin.

 • Akava_Piinapenkki_testi.png
 • ENNAKKOMAINONTA

  Kampanjan ennakkomainonta keskittyi Akavan Erityisalojen oman jäsenistön tavoittamiseen. Mediavälineiksi valikoituivat liiton oma lehti, sähköiset uutiskirjeet sekä omat verkkosivut.

  VERKKOSIVUT

  Sivustosta tehtiin kampanjan keskipiste. Sen kautta pystyi esittämään poliitikoille ennakkokysymyksiä, lähettämään heille twiittejä sekä jakamaan aineistoa sosiaaliseen mediaan. Sivusto keräsi myös kaikki kysymykset anonyymiin tietokantaan, jolloin niiden jatkohyödyntäminen oli mahdollista.

  KIERTUE

  Piinapenkki–kiertueeseen kuului kahdeksan vaalikeskustelua eri puolilla Suomea. Tapahtumissa olleet poliitikot olivat samoja, jotka olivat vastanneet ennakolta Piinapenkki–sivustolla esitettyihin kysymyksiin.

  Tilaisuuksissa kysymykset saattoi esittää joko suullisesti tai twiitaten. Twiittaamalla saattoi osallistua paneelikysymyksiin myös etänä.

  Piinapenkki–tapahtumiin suunniteltiin selfieseinä. Siitä tuli suosittu kuvaustausta ja niin yleisö kuin poliitikot jakoivat sosiaalisessa mediassa itsestään hirviöposeerauksia, lisäten Piinapenkki–kiertueen näkyvyyttä.

 • PAM - Putzi - Suhteellisuusteoria
 • Siivoustyön kilpailuttaminen on useasti raakaa kustannuspeliä, jossa viimeisenä rattaana ovat siivoojat. Kova kilpailutus johtaa kustannussäästöjen hakemiseen työn mitoituksen kiristämisellä. Tämä saattaa johtaa pimeään työhön ja lakien rikkomiseen. Nämä vääristävät kilpailua ja aiheuttavat sen, ettei rehellisillä siivousalan yrittäjillä ole menestymisen mahdollisuuksia.Palvelualojen ammattiliitto PAM halusi puuttua näihin epäkohtiin PUTZI!-pelin avulla. Pelillistämällä hankalan aiheen liitto halusi tuoda siivousalan ongelmia lähemmäksi tavallista kuluttajaa sekä helpommin hahmotettaviksi.

  Pelin tunnettuutta rakennettiin mediamainonnalla sekä työpaikoille suunnatuilla materiaaleilla. Pääset itse kokeilemaan tiukasti mitoitettua laiva- ja hotellisiivousta osoitteesta

  www.putzi.fi

 • Putzi_mobiilissa
 • PAM - Putzi 3
 • PAM - Putzi teline