VASTUULLISUUSPALVELUMME

1. STRATEGINEN KONSULTOINTI & OLENNAISUUSANALYYSI
Autamme asiakkaitamme löytämään oman toimintansa olennaisimmat vastuullisuuden osa-alueet sekä muodostamaan strategian niiden johtamiseen. Prosessimme perustuu Global Reporting Initiative (GRI) –ohjeiston olennaisuusanalyysiin sekä kokemuksemme kautta kehittämäämme Arvojohdettu Vastuullisuus -konseptiin.

Toimiva vastuullisuusstrategia luo kilpailuetua ja antaa yhtiölle mahdollisuuden kehittää koko liiketoimintaansa vastaamaan tulevaisuuden yhä koveneviin haasteisiin, joita esittävät niin jakelutie, viranomaiset kuin kuluttajat.

2. YHTEISKUNTAVASTUUN RAPORTOINTI
Rauta ja erityisesti sen 2000-luvun alusta alkaen yhtenäisenä pysynyt vastuullisuustiimi on Suomen kokenein vastuullisuusraportoinnin tuottaja. Jo 90-luvulta alkaneesta ympäristöraporttien tuottamisesta 2000-luvun ensimmäisten GRI-raporttien kautta tämän hetken GRI STANDARDS –raportteihin, ammattitaitoomme ovat luottaneet Suomen suurimmat pörssiyhtiöt sekä vanhimmat perheyritykset. Uudistunut kirjanpitolainsäädäntö NFI-raportointi -vaatimuksineen toi ensimmäistä kertaa pakottavuuden vastuullisuusraportointiin: sen vaikutusten seuraaminen on vasta alussa.

3. VASTUULLINEN MARKKINOINTI
Maailma on jo muuttunut. Kuluttajien ostopäätökset perustuvat tuotteiden ja palvelujen eettisyyteen. Sosiaalinen media mahdollistaa yksittäisen ihmisen äänen kuulumisen. Luomme vastuullista markkinointia prosessissamme, joka sisältää neljä vaihetta:

Läpinäkyvyys
– arvoketjun ja liiketoiminnan prosessien avaaminen kohderyhmille

Todennettavuus
– sertifikaatit ja raportit kertovat todennettavuudesta. Markkinointiviestinnässä niiden kieli avataan kohderyhmille.

Yhteistyö
– yritys ei voi yksin muuttaa maailmaa. Kumppanuudet eri järjestöjen kanssa ovat osa normaalia vastuullista liiketoimintaa.

Osallisuus
– vastuullisuusmarkkinointi ei voi olla päälle liimattua. Yrityksen oma henkilöstö sekä sen asiakkaat muodostavat yhteisön, jonka tulee jakaa samat vastuullisuuden periaatteet.

ASIAKKAITAMME

ALKO
ALTIA
CANON FINLAND
FINNMATKAT
KESKO
KIILTO
SUOMEN MESSUT
NOKIAN RENKAAT
PAULIG
RAKENTAMISEN LAATU RALA RY
SAGA FURS
SENAATTI-KIINTEISTÖT
SERTY
SUOMEN AUTOKIERRÄTYS
TIKKURILA
ÖLJY- JA BIOPOLTTOAINEALA

 • FINNMATKAT - Huuhkaja
 • Sertifioitu painonpudottajaKampanjan tavoitteet

  Yhtiö halusi nostaa yhtiön Suomen ympäristöystävällisimmäksi matkanjärjestäjäksi.

  Sertifioitu painonpudottaja!
  Kampanjan verkkoratkaisussa pääsi osallistumaan painonpudotukseen: painonpudottaja.fi –sivustolla pääsi pakkamaan matkalaukkunsa ja sen jälkeen keventämään sitä viisi kiloa. Verkkoratkaisua tuettiin mediamainonnalla sekä Finnmatkojen asiakasrekisteriin suunnatulla sähköpostimarkkinoinnilla.

  Tulokset

  Kampanjan kolmen kuukauden aikana yli 60 000 suomalaista pakkasi laukkunsa (kolmessa kuukaudessa yli 120 000 kävijää). Finnmatkojen ympäristösivujen liikenne moninkertaistui (yli 22 000 kävijää). Kävijät myös ostivat enemmän kuin koskaan aikaisemmin Finnmatkojen ympäristösertifioituja Blue Village –lomia.
  Kampanjan päätavoite, nousu Suomen ympäristöystävällisimmäksi matkanjärjestäjäksi, toteutui ja yhtiön brandipreferenssi nousi Suomen ykköseksi.
  Onnistuminen palkittiin myös TUI-konsernin globaalisti parhaimpana ympäristökampanjana.

 • finnmatkat_2
 • finnmatkat_3
 • AUTOKIERRÄTYS - Vapautusliike
 • Kierrätysarvoa-kampanja

  Kampanjan tavoitteet
  Nostaa vanhojen autojen kierrätysmääriä ja kansalaisten tietoisuuden lisääminen autojen kierrätyksestä.

  Kampanjan strategia
  Kertoa autojen kierrätyksestä ilman, että se vaikuttaisi automainonnalta. Mainonnan tuli avautua kuluttajille välittömästi: autojen kierrätyksen tunnettuus oli alhaista, kierrätyksen mekanismi kohtuullisen monimutkainen.

  Toimenpiteet
  Kampanja toteutettiin crossmediaratkaisuna ja sisäisen kampanjahengen sekä sitouttamisen tueksi tehtiin verkkovideotuotanto.

  Tulokset
  Kampanjan aikana kierrätyspisteet kirjoittivat 14 400 romutustodistusta, mikä oli 171,5% enemmän kuin edellisenä vuotena vastaavana aikana.

  • Kampanja oli Helsingin Sanomissa julkaistuista yhteiskunnallisista kampanjoista kaikkien aikojen toiseksi korkein huomioarvoltaan.
  • Kampanjan muisti spontaanisti 49% (miehistä 69%).
  • Koko kampanjan nettohuomioarvo oli 76% (miehet 80%). Autoalan ka. n. 40%.
  • Mainonnasta piti paljon tai melko paljon 60% tutkituista. Autoalan ka. n. 20%.

 • autokierratys_3
 • autokierratys_4
 • VESILAITOS - Pytty
 • Pytty-kampanja

  Lähtötilanne

  Joka päivä ihmiset heittävät viemärijärjestelmään tuotteita, jotka eivät sinne kuulu. Näin viattomilta kuulostavista vanutupoista tulee putkistotukosten aiheuttajia ja pensseleiden pesunesteistä vesilaitosten orgaanisen puhdistusprosessin tuhoajia.

  Markkinoinnin haaste

  Miten kertoa kuluttajille jokapäiväisestä asiasta, joka ei ole ensimmäisenä mielessä?
  Mainonnalla Ilta-Sanomissa ja pk-seudun ulkomainonnalla kampanja ylitti uutiskynnyksen yli 40:ssä sanomalehdessä ensimmäisen kampanjaviikon aikana ja MTV3 käytti kampanjan aineistoa Kymmenen uutisten loppukevennyksenä. Alkuperäinen tavoite kampanjan verkkosivujen kävijämääristä (10 000 uniikkia kävijää kolmessa kuukaudessa) ylittyi kolmessa viikossa 12-kertaisesti.

 • vvy_2
 • vvy_3
 • vvy_4

HALUATKO LUKEA LISÄÄ
AJATUKSISTAMME?