Yhteiskuntavaikuttaminen
Talentia

Sosiaalinen investointi kannattaa

Sosialisen investoinnin käsite toi julkiseen keskusteluun laajemman ja pitkäaikaisemman tarkastelukulman kuin säästöjen ja leikkauslistojen kapea ja yksipuolinen näkökanta.
Sosiaalisen investoinnin käsite saatiin nostettua vaalien agendalle ja useampi poliitikko ja toimittaja laajensi sosiaalisten palveluiden käsittelykulmaansa. Kulukeskustelun rinnalle saatiin nostettua ajatus sitä, mitä sosiaaliset investoinnit tuovat yhteiskunnalle. Pelkkiin kustannuksiin keskittyvä tarkastelu vääristää käsityksemme sosiaalisten palvelujen kansantaloudellisesta merkityksestä.

Monikanavainen mediakampanja on tehokkaampi

Suoramainonta, työpaikkanäkyvyys, lehtimainonta, verkkosivut, artikkelit

Talentia, Kivenheittäjän tie.

Sosiaalinen investointi säästää

Ruotsalainen taloustieteilijä Ingvar Nilsson on tutkinut lapsena alkavan syrjäytymisen kokonaiskustannuksia. Mikäli syrjäytymisen kierteeseen ei puututa ajoissa, maksaa normaalin arjen ulkopuolelle pudonnut henkilö noin 75 000 euroa vuodessa.

Investointi syrjäytymisen estämiseen on parempi ja halvempi tie yhteiskunnalle.

Det är bättre att stämma i bäcken än i ån.

Talentia, Kun pahoinvointi kasvaa on hyvinvointia lisättävä.

Sosiaalialan tekemätön työ tulee kalliiksi

Kun taloudessa menee heikosti, alkavat sosiaaliset ongelmat lisääntyä. Tällaisessa tilanteessa yhteiskunnan tukiverkoston täytyy olla toimintavalmiina. Mitä nopeammin yhteisöt, perheet ja yksilöt saavat tarvisemansa avun ja tuen, sitä vähemmillä haitoilla selvitään.

Ongelmiin puuttuminen ajoissa ja ongelmien ehkäisy on merkittävästi edullisempaa ja humaanimpaa kuin syrjäytymisen ja sairastamisen laskujen maksaminen.

Sosiaalialan ammattilaisten työstä syntyy hyvinvointia. Sosiaalialan tekemätön työ tulee kalliiksi.

Oppilasjäsenten rekrytointikampanja: suoramainonta, esite, pp-esitykset

Talentia, Duunistakin voi saada kaikenlaista -kondomi.
Talentia, Suojaa itsesi -kondomi