Matotahnaa made in Finland?

admin#CSR, #hiilidioksidipäästöt, #ilmastonmuutos, #kestäväkehitys, #vastuullisuustavoitteetLeave a Comment

Red paint tin tube sueezed on white backbround isolated

Vuoteen 2050 maapallolla ennustetaan olevan noin 9 miljardia ihmistä. Tämän populaation ruokkimiseen maailman elintarviketuotannon tulisi kasvaa kaksinkertaiseksi. Kilo sirkoille syötettyä rehua tuottaa 480 grammaa proteiinipitoista ravintoa. Kilo rehua naudalle tuottaa 40 grammaa.

Näistä lähtökohdista on helposti ymmärrettävissä, että perinteisen lihaproteiinituotannon rinnalle kaivataan uusia tuotantotapoja. Näin myös Suomessa. Vuonna 2015 alkanut Luken eli Luonnonvarakeskuksen koordinoima Scenoprot-hanke kehittää suomalaista hyönteisproteiinituotantoa sekä korvaamaan maahantuontia että muuttamaan lihatuotantoa yhä ympäristöystävällisempään suuntaan. Tutkimuksen ensimmäisiä tuloksia julkistettiin nyt vuoden vaihteessa.

Kannattaa siis pikkuhiljaa totutella ajatukseen, ettei se sunnuntain pasta bolognesen jauheliha tulekaan välttämättä naudasta.

Lisää tietoa Luken Scenoprot-projektista löydät osoitteesta https://www.luke.fi/scenoprot/

Vastaa